Skip to content

Te koop: woonhuis Drielsedijk 7 6842 AA Arnhem

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 750.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Arnhem Drielsedijk 7

Midden in de stad wonen in een woonboerderij!!!

Zo eens in de zoveel tijd kom je zoiets bijzonders tegen, waarvan je zegt, YES ik wil het!! De Drielsedijk 7 is er zo een. Uniek omdat deze woonboerderij midden in Park Westerveld is gelegen. De boerderij ligt op een royaal perceel van 1290 m² en is te bereiken via de Drielsedijk (alleen bestemmingsverkeer) Vanaf de Drielsedijk rijd je het park in, dat doorloopt naar het onder Eldenaren beroemde “Perenlaantje”. Van oudsher waren er twee delen: het voorhuis was het woongedeelte en het achterhuis was de voormalige deel. Deze is nu geheel verbouwd. De boerderij heeft maar liefst 6 slaapkamers, royale woonkamer met houtkachel en leeshoek en moderne keuken in landhuisstijl. Ideaal voor kangoeroebewoning, atelier aan huis of huisgebonden beroepen.

Kom snel het landelijke gevoel ervaren en word verliefd of deze fraaie woonboerderij met haar unieke ligging.

Bijzonderheden:
+ woonoppervlakte 361 m²
+ royaal perceel 1290 m²
+ Unieke woonboerderij midden in park Westerveld
+ woonkamer houten vloer
+ overige begane grond laminaatvloer
+ geen naaste buren
+ alleen bestemmingsverkeer
+ parkeergelegenheid voor meerdere auto’s
+ veel opbergruimte
+ te midden van natuur
+ nabij het “Perenlaantje” van Elden
+ ideaal voor atelier aan huis, werkruimte aan huis of voor expats
+ Gemeentelijk monument
+ landelijk wonen in de stad
+ erfpacht € 12.284,76 per jaar. De eerstvolgende indexering vindt plaats in 2023
+ erfpacht is niet afkoopbaar
+ in geliefd dorpje Elden
+ authentieke details

Historie:
Deze woning is gelegen op een door de gemeente Arnhem in erfpacht uitgegeven perceel van 1290 m², nabij de plek waar ooit het Huis Westerveld stond, bewoond door de adellijke familie Van Voorst tot Voorst, welke eigenaar was van het Landgoed Westerveld. Na de Tweede Wereldoorlog werd de boerderij gebouwd, waarbij gebruik gemaakt van bouwmaterialen van panden uit de verwoeste Arnhemse binnenstad.

Gemeentelijk monument:
Een beschermd gemeentelijk monument heeft cultuurhistorische, architectuurhistorische of stedenbouwkundige waarde op plaatselijk niveau. De bescherming van gemeentelijke monumenten is geregeld in de gemeentelijke monumentenverordening. Een monument is een pand met een bijzondere status. Daaraan zijn zowel rechten als plichten verbonden. Rechten zijn het genieten van een bijzondere woonomgeving en de mogelijkheid van subsidie voor de onderhoudskosten in het geval van rijksmonumenten of een laagrentende lening voor zowel rijks- als gemeentelijke monumenten. De eigenaar heeft als plicht het monument in stand te houden en om er zorgvuldig mee om te gaan. Als hij/zij het monument wil wijzigen of verbouwen moet dan ook een omgevingsvergunning voor monumenten aangevraagd worden. Ook ingrepen als het pand in een andere kleur schilderen en de gevel schoonmaken zijn vergunningplichtig. Het terugbrengen van een object in de oorspronkelijke staat is dat ook. Bij het plegen van groot onderhoud of een restauratie moet het werk voldoen aan de uitvoeringsvoorschriften van de gemeente Arnhem. Neemt u hiervoor contact op met Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA).

Voortuin:
De Drielsedijk afrijdend kom je bij nummer 7 aan. Door haar fraaie royale voortuin met grind en de grote openslaande deeldeuren heb je direct het gevoel van thuiskomen. Via het voorhuis betreed je aan de rechterzijde de woning. Aan de voorzijde links van het achterhuis is de royale berging gelegen.

Onderverdieping:
Twee provisiekelders.

Begane grond:
Voorhuis:
Hal met toilet, badkamer met douche en toilet. Aan het einde van de hal betreed je de woonkamer. De woonkamer heeft een fraaie houtkachel. Het achterste gedeelte van de woonkamer is nu in gebruik als bibliotheek. De open keuken is in witte landhuisstijl uitgevoerd en voorzien van grote antracietgrijze tegels. Via de hal kan je naar de eerste kelder. Via deur ga je naar het …

Achterhuis:
Dit achterhuis is verbouwd door de huidige eigenaar. Het heeft een zeer royale hal met mogelijkheden. Verder zijn hier 3 slaapkamers (ca. 30 m², 19 en 19 m²). Met name de kamer van 30m² kan prima fungeren als 2e woning of atelier. Het charmante aan deze ruimte zijn de grote ramen met de dubbele openslaande deuren. Daarnaast zie je hier veel authentieke details.

Eerste verdieping:
Voorhuis:
3 royale slaapkamers (22, 13 en 22 m²) Twee slaapkamers hebben via trap toegang tot entresol.

Achterhuis:
via trap in de royale hal ga je naar de kluszolder. Via deur kom je op de enorm royale vide waar je zicht hebt op de kamer van 30 m². Deze vide kan voor vele doeleinden gebruikt worden.

Vliering:
Via de kluszolder is er een trap naar vliering met veel bergmogelijkheden.

Achtertuin:
De achtertuin is weelderig aangelegd en bevindt zich in een volwassen staat, de omliggende terreinen zijn het park en er is gegarandeerde privacy door omzomende volwassen bomen gelegen op het zonnige zuidwesten.

Aanvaarding:
In overleg.

Wil je meer weten?
– Download de brochure.
– En/of kom snel kijken bij dit huis!

Bezichtigingen:
Bezichtigingen kunnen worden ingepland van maandag tot en met zaterdag.

Disclaimer:
De genoemde maten en oppervlakten zijn circa maten. Verschil tussen de werkelijke en opgegeven circa maten/oppervlakten geven geen aanleiding tot enige rechtsvordering tot vergoeding ter zake. Aan de inhoud van deze specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.

  • 361 m2
  • 1.290 m2
  • 6

Kenmerken Drielsedijk 7

Overdracht

Vraagprijs€ 750.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.290 m2
Woonoppervlakte361 m2
Inhoud1.354 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1947
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers11
Aantal slaapkamers6

Kenmerken van verkoper en vrienden

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Maandlasten

Ligging Drielsedijk 7

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

155.699

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

28%

20% NL

34%

20% NL

38%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod