Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Henri Lafontainehof 20 6836 KX Arnhem

Roel Willemsen Garantiemakelaars Arnhem
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 495.000,- k.k.

Als je op zoek bent naar een instapklare, halfvrijstaande woning in een kindvriendelijke omgeving, dan is deze woning in de Zuid-Arnhemse wijk Rijkerswoerd er eentje om gauw te komen bezichtigen.
 
De moderne woning is tot in de puntjes afgewerkt en dat zal je ook direct opvallen wanneer je over de drempel naar binnen stapt. De ruime, strakke keuken, de gashaard in de woonkamer, de tuin en de dakterrassen maken deze woning uniek. Er zijn vier slaapkamers, waarvan er een op de begane grond ligt. Deze laatste slaap-/werkkamer heeft zelfs een eigen badkamer en kun je daarom voor diverse doeleinden inzetten. De woning straalt een aangename warmte uit door de kleur van de vloeren overal in huis. De witte wanden en vele ramen zorgen er daarnaast voor dat alle ruimtes lekker licht van binnen zijn.
 
Het huis ligt aan een doodlopende weg en heeft een eigen parkeerplaats. Behalve de tuin met gras rondom het huis waarin je (klein)kinderen kunnen spelen, hoeven ze het paadje naast het huis maar over te steken en dan is er een groenstrook met een speeltuin.

Bijzonderheden:
+ Woonoppervlakte 157 m2
+ Perceeloppervlak 390 m2
+ Geheel gerenoveerd in 2019
+ Moderne keuken (2019)
+ Nieuw sanitair toiletten (2019)
+ Nieuwe badkamer 1e verdieping (2019)
+ Verbouwing 1e verdieping, extra slaapkamer toegevoegd, wijziging indeling (2019)
+ Vloerverwarming op gehele begane grond m.u.v. badkamer (2019)
+ Heerlijke ruime tuin rondom de woning (totaal ca. 288 m2)
+ Bijzonder straatje zonder doorgaand verkeer.
+ Zonnige, ruime woonkamer met gashaard (2019)
+ Slaapkamer en badkamer op de begane grond dus ook ideaal voor senioren of mensen met een lichamelijke beperking
+ Sauna in tuinhuis
+ 2 Dakterrassen
+ Fraaie architectuur (Bakker en Poolen)
+ Gelegen aan groenvoorziening met speelgelegenheid
+ Kindvriendelijke buurt maar ook diverse activiteiten voor senioren in de omgeving

Wil je alvast binnenkijken? Bekijk nu de fraaie virtuele bezichtiging https://my.matterport.com/show/?m=uXdBqRv9SfE
 
Ervaring van de bewoners:
Een heerlijk licht huis. De zon die er speels omheen draait en ieder plekje in de tuin verwarmt.
Het gevoel in een oranjerie te wonen.
 
Indeling
 
Begane grond:
Wanneer je voor de woning staat, zie je twee deuren. Via de linkerdeur (die met het ronde raampje) stap je de hal binnen. Hier heb je aan je rechterzijde eerst de meterkast, dan het toilet en aan het einde van de hal ligt de trap naar boven. Behalve de deur naar de toiletruimte zijn er twee deuren die tegenover elkaar liggen. Links voor de trap brengt de deur je naar de keuken, eetkamer en woonkamer (ca. 45 m2) en rechts gaat de deur naar de slaap-/werkkamer op de benedenverdieping.
 
In de toiletruimte is een vrijhangend toilet, een fonteintje met spiegel en wat verder op zal vallen is dat alle wanden wit zijn. Je ziet grote tegels tot halverwege de wand en daarboven is het wit geverfd. Alle toiletattributen zijn verder aan de wand bevestigd.
 
Aan de voorzijde van de woning ligt de open keuken (ca. 9 m2) en hier zul je met veel plezier maaltijden klaarmaken of een kop thee zetten. De fronten van de keukenkasten hebben dezelfde kleur als de wanden en hierdoor oogt de keuken prettig en licht. De spotjes in het plafond benadrukken de lichte kleur van deze ruimte nog eens extra. De handgrepen aan de keukenkasten zullen je door hun moderne ontwerp nauwelijks opvallen. En de enige andere kleuren dan wit die je in de keuken ziet, zijn de grijsbruine, grote vloertegels, de zwarte fronten van de twee AEG-ovens en het donkere aanrechtblad. In de keuken vind je een vaatwasser, een vierkante wasbak met een moderne kraan en een grote elektrische kookplaat met daarboven een afzuigkap. Zowel de afzuigkap als het afvoerkanaal zijn op onopvallende wijze in een deel van het plafond weggewerkt. Tegen de muur van de hal is een kastenwand geplaatst en hierin zitten onder andere een oven/magnetron, een oven/stoomoven en een grote nofrost koelkast van Siemens. In de keuken zijn een klein en groot raam tot aan de vloer aanwezig.
 
Verlaat je de keuken? Dan kom je in een gedeelte van de woonkamer waarin je met gemak een eettafel voor zes of acht personen kwijt kunt. Aan tafel met het gezin, diners met vrienden, feestdagen met familie of kinderfeestjes zijn hier geen probleem. Ook hier geven twee ramen, die tot aan de vloer lopen, veel natuurlijk lichtinval.
 
Vanuit het eetgedeelte zie je allereerst de dubbele deuren naar de tuin, maar waarschijnlijk zal de gashaard met daarvoor een veiligheidswand je ook opvallen. Ga je daarna verder de hoek om, dan is daar je woonkamergedeelte met groot raam waar je heerlijk kunt relaxen. Zelfs bij minder mooi weer kun je hier lekker op de bank liggen en een filmpje kijken, naar het vuur kijken of naar buiten turen.
 
De slaap-/werkkamer (ca. 17 m2) op de begane grond is op twee manieren te bereiken. Enerzijds kun je vanuit de hal naar binnen, maar je kunt ook via de eigen buitendeur deze ruimte betreden. Dat maakt een veelzijdige invulling van deze kamer mogelijk. Het kan bijvoorbeeld je thuiskantoor worden, als gastenkamer ingericht worden, of een slaapkamer voor je bijna volwassen kind zijn. De eigen badkamer (ca. 4 m2) met douche is hiervoor ideaal. Noemenswaardig is ook nog het grote raam naast de toegangsdeur. Deze zorgt voor veel natuurlijk licht in de ruimte.
 
1e Verdieping:
Wanneer je met de trap naar boven gaat, valt de verandering van vloer je direct op. Op de gehele benedenverdieping ligt voornamelijk een brede, houten plank in een warme kleur. Maar vanaf het moment dat je de eerste traptrede betreedt, gaat de afwerking van de vloer over in dezelfde lichte kleur vloerbedekking. Deze vloerbedekking ligt in alle kamers op de verdieping, behalve in de sanitaire ruimten.
 
Aan de L-vormige overloop bovenaan de trap vind je vijf deuren. Tegen de klok in, en dus beginnend bij de dichtstbijzijnde deur aan je rechterhand, vind je achtereenvolgens een slaapkamer, een toiletruimte, een berging, nog twee slaapkamers en een badkamer (ca. 4 m2).
 
De slaapkamer aan de voorzijde van de woning is circa 14 m2 groot. De kamer heeft drie ramen met veel daglicht en een deur naar het dakterras.
 
De toiletruimte heeft dezelfde uitstraling en inrichting als die op de benedenverdieping, alleen is hier tot aan het plafond betegeld in een iets kleinere witte tegel.
 
De berging geeft je praktische ruimte voor je wasmachine en droger en hier is ook de cv-installatie en het ventilatiesysteem geplaatst.
 
De tweede slaapkamer op de verdieping ligt aan de achterzijde van de woning en is iets kleiner dan de eerste slaapkamer. De twee dakramen in het schuine plafond en het raam in de zijmuur zorgen ook hier weer voor een prettige hoeveelheid daglicht in de kamer. Onder het lagere deel van het schuine dak heb je opslagruimte.
 
De derde en grootste slaapkamer is bijna 19 m2 groot. Deze kamer waardeer je niet alleen vanwege het formaat, maar ook door de grote raampartij met schuifdeur naar het dakterras (ca. 11 m2) aan de achterzijde van de woning en de walk-in closet (ca. 6 m2). De twee ramen die je in de zijmuur ziet, zorgen voor nog meer daglicht dan de raampartij met de schuifdeur al biedt.
 
Tot slot heb je nog de badkamer (ca. 4 m2). Deze is efficiënt ingedeeld met aan je linkerzijde een hoge kast naast de douche. Deze inloopdouche is voorzien van een regendouche en een gewone douche, heeft een design douchegoot en de wanden van de douche zijn geheel van glas. De douchedeur schuift naar rechts en bespaart hierdoor ruimte wanneer je onder de douche (uit)stapt. Aan het eind van de badkamer is tegen de wand een design radiator bevestigd waar je op koude dagen lekker je handdoeken op kunt voorverwarmen. De badkamer is tevens voorzien van vloerverwarming. De rechterwand heeft een dubbele wastafel met daaronder een badmeubel met twee lades. En boven de dubbele wastafel hangt een brede spiegel met verschillende verlichtingsmogelijkheden.
 
Buiten:
Aan de voorzijde van de woning heb je een stukje siertuin en de oprit. Tussen de oprit en je tuin zit een poort, waardoor grotere huisdieren of kinderen op het perceel blijven. Ga je deze poort door, dan heb je een pad dat langs het huis loopt, gras en een border met beplanting. In de hoek staat vervolgens een houten tuinhuis met de sauna. Vervolg je je weg op het pad, dan kun je de hoek om en is de bestrating ruimer gelegd, zodat er plek is voor een tuinset en barbecue. Ook hier ligt nog een strook gras. De tuinafscheiding bestaat uit houten schuttingen of een hogere, groene heg. Daardoor heb je voldoende privacy in je tuin.
De zon komt op aan de voorzijde van het huis en gaat onder aan de achterzijde, waardoor je altijd in de zon of juist in de schaduw kan zitten.
 
Locatie:
Het gebied langs de woning en tussen het volgende blok met woningen is een groene zone (het Carl von Ossietzkyplantsoen). Er loopt een wandelpad, er is gras en diverse soorten beplanting, maar je kinderen zullen vooral te vinden zijn in de nabijgelegen speeltuintjes met een schommel, een wip en een klimrek. Loop je het plantsoen aan de ene kant uit, dan is daar een vijver. Loop je de andere kant op, dan wandel je zo naar het Zeegbos.
In de directe omgeving van de woning tref je diverse praktische voorzieningen aan, zoals scholen, supermarkten en huisartsen. Hier kun je te voet of op de fiets naartoe. Waar je ook met je gezin op de fiets naartoe kunt, zijn faciliteiten voor sport en ontspanning. Zo liggen Sportcentrum Rijkerswoerd, de voetbalvereniging, Stadsboerderij de Korenmaat en diverse parken en plassen nabij. Het eerste openbaar vervoer rijdt vanaf de Marga Klompélaan.
 
Lekker naar de markt in Arnhem? Je hoeft er je auto niet voor te pakken, want je fietst er in twintig minuten heen. De woning aan de Henri Lafontainehof 20 ligt daarnaast op ongeveer vijf minuten rijden naar de oprit van de A325 en vanaf hier kun je de A15, A50 en A12 bereiken. De grotere steden in de omgeving (Nijmegen, Wageningen en Apeldoorn) en de grens met Duitsland liggen 20 tot 45 kilometer van je nieuwe woonhuis.

Historie Rijkerswoerd
De stedenbouwkundige visie voor de woonbuurt is een grootst tuinontwerp uit vroegere tijden. Een kasteeltuin waarin landschap en bebouwing met elkaar verweven zijn. De structuur van het plan is opgebouwd vanuit de hoofdas van Rijkerswoerd; de Marga Klompelaan, met daarachter verborgen tuinen en de bijgebouwen. Deze woning heeft de thematiek “de Orangerie”.

Aanvaarding: in overleg

Brochure:
Meer informatie tref je aan in onze uitgebreide kleurenbrochure met plattegronden. Deze is te downloaden of wij kunnen deze mailen.

Bezichtiging:
Je kunt een bezichtiging aanvragen via Funda.

Via onze livechat zijn wij bereikbaar op onze website:
– van maandag tot en met vrijdag van 17.00 – 23.00 uur.
– zaterdag en zondag van 09.00 – 23.00 uur.

Disclaimer:
De genoemde maten en oppervlakten zijn circa maten. Verschil tussen de werkelijke en opgegeven circa maten/oppervlakten geven geen aanleiding tot enige rechtsvordering tot vergoeding ter zake. Aan de inhoud van deze specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.

  • 157 m2
  • 390 m2
  • 4

Kenmerken Henri Lafontainehof 20

Overdracht

Vraagprijs€ 495.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte390 m2
Woonoppervlakte157 m2
Inhoud562 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1994
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Henri Lafontainehof 20

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

155.699

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

29%

20% NL

25%

20% NL

46%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod