7 tips om je huis verkoopklaar te maken

Overweeg jij binnenkort jouw huis in de verkoop te zetten? Dan is het nu tijd om alvast een begin te maken met het verkoopklaar maken. Met een aantal kleine veranderingen kan jij al een groot effect op het oog creƫren namelijk.

#1. Loop eens kritisch door het huis
Bekijk je huis eens van de andere kant dan je eigen smaak, waar valt er snelle winst te behalen? Denk eraan dat je huis opgeruimd en clean moet ogen straks. Maak een lijstje van zaken die je zelf snel kunt oppakken.

#2. Repareer wat je kan
Een losse plint, een oud boorgat kitten, loslatend behang opnieuw aanplakken. Probeer dit soort kleine zaken weg te werken zodat het straks niet opvalt tijdens bezichtigingen.

#3. Gebruik zo min mogelijk verschillende kleuren
Heeft elke kamer in jouw woning een andere (felle) kleur op de muren? Overweeg dan het gros te witten. Bezichtigers worden graag zo min mogelijk afgeleid door jouw persoonlijke smaak, zodat ze hun eigen smaak erin kunnen portretteren.

#4. Geef je bad- en slaapkamer een hotelgevoel
Hoe verkoop je nou het beste je bad- en slaapkamer? Door ze het gevoel van een hotel uit te stralen. Zorg dus voor zo min mogelijk persoonlijke spullen, dat het zo veel mogelijk opgeruimd is en leg bijvoorbeeld handdoeken klaar op het bad en over de badrand. Kaarsje aan, wat extra plantjes en voila.

#5. Ruim de tuin op
Zorg dat er geen rommel in de tuin staat, je garage is opgeruimd, je gras en struiken gesnoeid zijn en hier en daar wat leuke bloemetjes pronken.

#6. Laat zo min mogelijk persoonlijke spullen zien
Die muur met fotolijstjes van die ene vakantie met vrienden? Of al die gekke souvenirs die je hebt verzameld op je toilet? Beter even opruimen en achterwege laten tot je huis verkocht is.

#7. Zorg dat je huis zo licht mogelijk is
Gebruik dus zoveel mogelijke lichte kleuren, ruim donkere meubels weg, maak je ramen goed schoon en zorg dat alle gordijnen of lamellen open zijn.