Brink aan de Weide fase 3 laatste woning verkocht

Een mooi resultaat in Brink aan de Weide! Alle woningen in de laatste fase zijn inmiddels ook verkocht. We feliciteren alle kopers van harte met hun nieuwe woning in deze wijk.

Bouwupdate februari / maart:
De werkzaamheden op de bouw zijn volop aan de gang en duidelijk zichtbaar. Voor de jaarwisseling zijn de funderingen gestort en de begane grond vloeren gelegd. Momenteel is de aannemer bezig met het plaatsen van de betonnen casco’s. De casco’s van blok 1, 2, 3 en 4 zijn inmiddels gereed. De eerste 2 blokken staan in de steigers; klaar voor het metselwerk. Het monteren van de laatste casco’s staat in de planning voor week 8, evenals het monteren van de prefab dakplaten.

Ramen, deuren en kozijnen:
De ramen en deuren worden in de kozijnenfabriek afgehangen en afgesteld. Plus voorzien van glas en in de juiste kleur gespoten. Dit alles gebeurt onder de juiste omstandigheden. Hierbij kun je denken aan geen last van regen en wind, geen stof of een te hoge of juist een te lage temperatuur. Na productie worden ze in folie gepakt om bevuiling en beschadiging te beperken.
De gevelkozijnen worden kant-en-klaar uit de timmerfabriek aangeleverd bij de betonfabriek. Zij monteren deze gevelkozijnen in de fabriek aan de betonnen casco elementen. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, worden ze naar de bouw getransporteerd op speciale bokken.

Dakplaten en metselwerk:
In week 8 worden de eerste dakplaten gemonteerd. Na montage wordt er begonnen met het stellen van de metselwerk profielen. Dit zijn tijdelijke houten profielen – waar de metselaar zijn touw aan bevestigt – zodat er recht gemetseld wordt. Vervolgens wordt de gevelisolatie aangebracht en wordt er gestart met het metselwerk. Het metselwerk start vanaf week 12 bij blok 1 en 2.

Dakbedekking:
De dakdekkers zijn inmiddels ook volop aan de gang met het aanbrengen van isolatie en dakbedekking op de platte daken van de uitbouwen. De aannemer streeft er naar om deze dakbedekking zo snel mogelijk aan te brengen om zoveel mogelijk regenwater buiten de woning te houden.