Loovelden, Huissen: laatste nieuwbouwwoning verkocht!

Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) heeft maandag 6 april de laatste woning in deelplan Huissens Hoogh in de wijk Loovelden verkocht. Met deze verkoop komt BPD in de eindfase van de complete woonwijk met 1.200 woningen en voorzieningen zoals een Brede School en een medisch centrum. De ontwikkeling van de wijk is in 1996 gestart en heeft dus 25 jaar in beslag genomen. De verkoop van de woningen begon in mei 2003. De laatste verkochte woning, gelegen in deelplan Huissens Hoogh, is verkocht in april 2020.

De kopers zien achter zich de fundering voor hun nieuwe onderkomen al liggen, nog voor de kerst kunnen ze er hun thuis van maken. Het zijn ‘wijkdoorstromers’: ze wonen nu ook al in Loovelden, in een kleinere woning.

Laatste dertig eind dit jaar klaar

Sinds 1996 zijn ten zuiden van de jaren-zeventig-wijk Zilverkamp in totaal 1.200 woningen gebouwd. De laatste negentig exemplaren worden momenteel in het buurtgedeelte Huissens Hoogh uit de grond gestampt. Het merendeel is of wordt dezer weken opgeleverd, de laatste dertig volgen in het najaar. Voor de ongeveer 4.000 bewoners zijn ook een brede school en medisch centrum gebouwd.

Om het sluitstuk te benadrukken, kwam behalve vertegenwoordigers van de projectontwikkelaar BPD en de twee makelaarskantoren ook Lingewaards wethouder Johan Sluiter de laatste kooplustigen feliciteren.

 

 

Over Huissens Hoogh

Huissens Hoogh is het sluitstuk van Loovelden met in totaal 90 woningen in verschillende categorieën. De woningen en de woonomgeving zijn in harmonie met elkaar ontworpen door architect Mulleners + Mulleners . Eengezinswoningen, variërend in grootte, met markante gevels en kapvormen worden afgewisseld met 2-onder-1-kap woningen met brede kavels en eigen parkeergelegenheid. De woningen bieden het comfort van een nieuwbouwwoning in een wijk die inmiddels volwassen is geworden. De 60 woningen uit fase 1 en fase 2 zijn reeds of worden binnenkort opgeleverd. De bouw van de woningen in fase 3 is inmiddels gestart. Naar verwachting worden deze laatste 30 woningen in het derde of vierde kwartaal 2020 opgeleverd. De bouw van Huissens Hoogh is in handen van aannemer Trebbe.

 

Over Loovelden

Loovelden is een ruim opgezette wijk, met veel groen, waterpartijen, fiets- en wandelpaden, een Brede School inclusief kinderopvang en medische wijkvoorzieningen. In en rondom de wijk liggen diverse sportaccommodaties zoals een tennispark, een voetbalaccommodatie en een manege. Vanuit de wijk loopt een fietspadenstelsel naar Park Lingezegen dat tussen Arnhem en Nijmegen is gerealiseerd. De verkoop van de woningen in Loovelden heeft in samenwerking met Hermsen Garantiemakelaars en Roel Willemsen Garantiemakelaars plaatsgevonden.