Wwft voor kopers en verkopers van woningen.

 

Als je voor het eerst een huis koopt of verkoopt, kom je misschien termen tegen zoals de WWFT en vraag je je af waarom er privé-informatie van je gevraagd wordt. Geen zorgen, we leggen je graag uit wat de WWFT inhoudt en waarom het cliëntenonderzoek zo belangrijk is.

Wat is de WWFT?

De Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (WWFT) is sinds 2008 van kracht in Nederland. Deze wet helpt bij het creëren van een veilige en transparante financiële en vastgoedmarkt door witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden.

Het Belang van Jouw Privé-informatie

Door privé-informatie te delen, speel je een cruciale rol in het veilig en eerlijk houden van de vastgoedmarkt. Dit proces omvat:
1. Veiligheid: Het bevestigen van jouw identiteit helpt bij het waarborgen van een markt vrij van illegale activiteiten.
2. Transparantie: Het zorgt ervoor dat alle partijen met vertrouwen zaken kunnen doen, wetende wie de andere partijen zijn.

Cliëntenonderzoek: Een Cruciale Stap

Een essentieel onderdeel van de WWFT is het cliëntenonderzoek. Dit houdt in dat wij als jouw makelaar de volgende stappen ondernemen:

  • Verificatie van Identiteit:  Zowel kopers als verkopers moeten hun identiteit bevestigen door middel van een geldig identiteitsbewijs. Dit is de basis van het cliëntenonderzoek.
  • Doel en Beoogde Aard van de Zakelijke Relatie: We onderzoeken het doel van de aankoop of verkoop om te zorgen voor legitieme transacties.
  • Voortdurende Monitoring: De relatie en transacties worden continu gemonitord op eventuele risico’s of ongebruikelijke activiteiten.

Ongebruikelijke Transacties Melden

Een belangrijk aspect van de WWFT is het melden van ongebruikelijke transacties, zoals grote contante betalingen. Deze meldingen helpen bij het identificeren en voorkomen van mogelijke financiële misdrijven.

Jouw Vragen Beantwoord

Bij Roel Willemsen Garantiemakelaars begrijpen we dat dit veel informatie is, vooral als je nieuw bent in de wereld van vastgoed. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij elke stap.

Begin Jouw Vastgoedavontuur

Of je nu je eerste huis koopt of je huidige woning verkoopt, wij zijn hier om je een soepele en veilige ervaring te bieden. Neem contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen op jouw weg naar een nieuw thuis.